Հայաստանում ալյուրի ու հացի արտադրության ծավալները նվազել են
Այս տարվա հունվար-մայիսին Հայաստանում արտադրվել է 75,4 հազար տոննա ալյուր։ Դա 20,5%-ով պակաս է 2014 թվականի նույն ժամանակահատվածի ցուցանիշից։
Այս մասին տեղեկանում ենք ՀՀ ազգային վիճակագրական ծառայությունից։
Պաշտոնական վիճակագրությունը ցույց է տալիո, որ այս տարվա հինգ ամիսներին զուգահեռաբար նվազել են նաև հացի, հրուշակեղենի և մակարոնեղենի արտադրության ծավալները։ Մասնավորապես, արտադրվել է 119,9 հազ. տոննա հաց (նվազումը՝ 1,8%), 1,251 հազ. տոննա մակարողնեղեն (նվազումը՝ 32,6%) և 6,037 հազ. տոննա հրուշակեղեն (նվազումը՝ 5,3%)։
Եթե գտել եք վրիպակ, ապա այն կարող եք ուղարկել մեզ՝ ընտրելով վրիպակը և սեղմելով CTRL+Enter
Մեկնաբանել