Կայացավ «Ախթալա- 2015 » խորովածի փառատոնը
Երեկ տեղի ունեցավ «Ախթալա- 2015 » խորովածի, արվեստի, երաժշտության միջազգային 7-րդ փառատոնը: Այն սպասվածից մաըդաշատ էր, որն էլ խոսում էր փառատոնի արդեն ունեցած մեծ համբավի մասին:
«Այս փառատոնը նախորդներից տարբերվում է ժողովրդի մեծ ակտիվությամբ: Փառատոնի ծրագրային մասում ավելացել են մշակութային միջոցառումները »,-հայտնեց Ախթալայի քաղաքապետ Հայկազ Խաչիկյանը: Ըստ վերջինիս փառատոնին հայտագրվել և մասնակցում էին ընտանեկան բիզնեսով զբաղվող 40 ձեռներեցներ, ներկայացել էին 20 խոհարարներ, ովքեր խորովածի իրենց աշխատանքը պետք է ներկայացրել են ժյուրիին:
Փառատոնին մասնակցում էին Երևանի գարեջրի ակադեմիան, «Մամուլյան ըներներ» ռեստորանը, «Իբիցա» հյուրանոցային համալիրը, «Ազնավուր» ռեստորան-սրճարանը, Տարոն ռեստորանը, «Վահագնատուն» ռեստորանը, Աբովյանի խոհարարական կրթահամալիրը, Իջևանի N զորամասի զինվոր խոհարարները և այլ խոհարաներ: Այս տարվա փառատոնին ներկայացել էին նաև մեծ թվով զբոսաշրջիկներ:
«Ամեն տարի այս ժամանակ Համբուրգում TV-ով դիտում էի Ախթալայի խորովածի փառատոնը: Շատ ուրախ եմ, որ բախտ ունեցա այս փառատոնին մասնակցելու»,-ասաց համբուրգցի հայ ճարտարապետ Սամսոն Տեր- Պետրոսյանը: Վերջինս փառատոնը գնահատեց կատարյալ:
Փառատոնին մասնակցողների ուշադրությունը հատկապես գրավեց զինվոր խոհարարների մատուցած շիլաները. «Որդիս արդեն մեկ տարուց ավելի է ծառայում է Տաուշում: Ես առաջինը փառատոնի ուտեստներից համտեսեցի զինվորական շիլան, ինձ հետաքրքրեց, թե որդիս բանակում ինչով է սնվում: Իհարկե, շատ համով է»,- ասաց զինվորի մայրը` Վարսիկ Հովհաննիսյանը: Ալավերդցի ազատամարտիկ Ռուսլան Պետրոսյանին նույնպես դուր էր եկել զինվորական շիլան:
«Մենք Ռուսաստանի Ռոնի Ռոստով քաղաքից: Դեռ ապրիլին Ռոստովում ենք կարդացել այս փառատոնի մասին. Եկանք մասնակցելու: Շատ գեղեցիկ է և հետքրքիր: Այս պահին մենք ուտում ենք զինվորական շիլա , որը շատ համով է,ապրեն տղաները `հաջողված է»,-ասաց Ա. Վորոկը:
Իսրայելից ժամանած Յորնեյն ու Էդուարդը փառատոնը գնահատեցի երկու բառով ` շատ լավ է: Պեկինից ժամանած Ադամը և Չելին համացանցից են իմացել փառատոնի մասին. «Շատ հպարտ ենք, որ մասնակցում ենք փառատոնին: Հնչող երաժշտությունը նույնպես ապշեցնող է, շատ տարբերվում է մեր երկրից»,-ասաց Չելին:
Կեսօրին ժյուրին ներկայացրեց խորովածի մրցույթի արդյունքները: Լավագույն համ անվանակարգում 1-ին մրցանակը շնորհվեց «Ազնավուր ռեստորանին: Լավագույն տեսք անվանակարգում 1-ին մրցանակը և ոսկե մեդալ շնորհվեց «Լոռի» թիմին: Լավագույն մտահղացում անվանակարգում 1-ին մրցանակը շնորհվեց «Իբիցա» հյուրանոցային համալիրին: Մասնակցության համար ժյուրիի սահմանած այլ անվանակարգերում վկայականներ և պատվոգրեր հանձնվեց փառատոնի գրեթե բոլոր մասնակից թիմերին: Երևանի գարեջրի ակադեմիան ճանաչվեց փառատոնի բացարձակ հաղթող:
Ամփոփելով փառատոնի արդյունքները Սեդրակ Մամուլյանը «Հետքին» հայտնեց. « 7-րդ փառատոնը մարդաշատությամբ տարբերվեց: Փառատոնի կազմակերպիչները հասան իրենց նպատակին: Տեղի իշխանությունները այս տարի կազմակերպական աշխատանքերում ջանքերի ավելի ներդրում արեցին: Վերջ ի վերջո մենք հասկացանք, որ խորովածի փառատոնը միայն « Հայ խոհարարական արվեստ զարգացման պահպանման» կազմակերպության միջոցառումը չէ: Սա Լոռու մարզի Ախթալա համայնքի միջոցառումն է: Բացի այդ խոհարարության նվիրյալները շատ ավելի կազմակերպված ներկայացան»,- ասաց Ս.Մամուլյանը:
Մեկնաբանել