HY RU EN
Asset 3

Բեռնվում է ...

Էջի վերջ Այլ էջեր չկան բեռնելու համար

Որոնման արդյունքում ոչինչ չի գտնվել

Տաթև Խաչատրյան

Ուժի մեջ են մտել «Սննդային արտադրանքի անվտանգության մասին» տեխնիկական կանոնակարգի փոփոխությունները

Ուժի մեջ են մտել ԵԱՏՄ «Սննդային արտադրանքի անվտանգության մասին» 021/2011 տեխնիկական կանոնակարգում իրականացված փոփոխությունները, որոնք ընդունվել էին դեռևս 2019թ օգոստոսի 8-ին ԵՏՀ № 115 որոշմամբ։

Այս փոփոխություններով լրացվել են տեխնիկական կանոնոակարգի 7-րդ և 9-րդ հոդվածները, որոնցով նախատեսված են նոր պահանջներ կենդանական ծագման չվերամշակված պարենային ապրանքների և դրանց ստացման գործընթացների նկատմամբ։

Մասնավորապես, կենդանական ծագման չվերամշակված հումքը, որն օգտագործվելու է սննդամթերքի արտադրության մեջ, պետք է ստացված լինի այնպիսի կենդնանիներից, որոնք անասնաբուժական-սանիտարական փորձաքննության արդյունքներով պիտանի են եղել սննդում օգտագործվելու համար։

Բացի այդ, փոփոխվել ու շտկվել են սննդամթերքի անվտանգությանը վերաբերող մի շարք ցուցանիշեր, օրինակ՝ հակաբիոտիկների թույլատրելի մնացորդային քանակը։

Լրացվել է նաև այն բույսերի ցանկը, որոնք արգելվում է օգտագործել սննդի մեջ կիրառվող կենսաբանական ակտիվ հավելումների արտադրության մեջ։ 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի՝ 2020թ մայիսի 26-ի № 69 որոշման համաձայն՝ այս փոփոխությունների համար սահմանված է անցումային փուլ. դրանք՝ ուժի մեջ մտնելուց հետո 12 ամսվա ընթացքում թույլատրվում էարտադրել և իրացնել սննդամթերք նախկին տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներով։

Իսկ մինչև փոփոխությունների ընդունումն արտադրված սննդամթերքը ԵԱՏՄ շուկայում կարող է իրացվել մինչև իր պահպանման ժամկետի ավարտը։ 

Մեկնաբանել

Լատինատառ հայերենով գրված մեկնաբանությունները չեն հրապարակվի խմբագրության կողմից։
Եթե գտել եք վրիպակ, ապա այն կարող եք ուղարկել մեզ՝ ընտրելով վրիպակը և սեղմելով CTRL+Enter