HY RU EN
Asset 3

Բեռնվում է ...

Էջի վերջ Այլ էջեր չկան բեռնելու համար

Որոնման արդյունքում ոչինչ չի գտնվել

Ամալյա Մարգարյան

«Ընկուզենու տակ». եղեգնաձորցի 23-ամյա Լիլիթի բիզնեսի մոդելը

Լիլիթ Խալաթյանն ապրում է Եղեգնաձորում: Մանկավարժական համալսարանն ավարտելուց հետո վերադարձել է հայրենի քաղաք, հիմնել սեփական բիզնես՝ ռեստորան-հյուրատունը։

Ընտանեկան հանգստի համար նախատեսված սենյակը դարձրել  է արվեստի կենտրոն, որտեղ տեղացի արվեստագետների աշխատանքներն են ցուցադրվում։  Ցանկանում է հայկական մշակույթն ու ավանդույթների մի մասը ներկայացնել ինչպես Հայաստանի, այնպես էլ օտարերկրյա տուրիստներին։

Լիլիթը մասնակցել է գիդ-ուղեկցողների համար նախատեսված սեմինարներին, որոշակի գիտելիքներ ձեռք բերել ու նպատակն իրականացնելու համար աջակիցներ փնտրել։

Տան մուտքի դարպասների դիմաց պապու տնկած ընկուզենու մեծ ծառ է, որի ստվերում էլ հյուրանոց-ռեստորանն է։

Ցուցասրահում հնություններ են՝ լամպեր, ինքնաեռ, թախտ։ Ցուցասրահի առջեւում բացօթյա տաղավարներ են. այստեղ հյուրասիրում են  Եղեգնաձորի ավանդական խոհանոցի ուտեստները։

Ռեստորան-հյուրատունն ընտանեկան բիզնես է, յուրաքանչյուրն իր աշխատանքն ունի։ Հայրը ՝ Աբրահամ Խալաթյանը, մեղվապահ է եւ փայտագործ։  Ռեստորանի տաղավարը, սեղանները նրա ձեռքի աշխատանքներն են։ Բակում օղի է թորում։ Լիլիթը չի պատմում օղու թորման մասին, ասում է, որ ամենից լավ հայրն է ցուցադրում. «Էստեղ եկած տուրիստներին ամենից շատ օղու թորման գործընթացն է հետաքրքրում»։ Աշնանն էլ որոշել են տուրիստներին ցույց տալ, թե ինչպես է մեղրը քամվում, ինչպես է մեղրամոմից առանձնացվում։

Լիլիթը զբաղվում է ոչ միայն կազմակերպչական աշխատանքներով, այլեւ օգնում է մորը՝ տիկին Աննային, եւ միասին են պատրաստում ուտելիքներ։ Խոհանոցը հայկական է. հիմնականում Եղեգնաձորի ավանդական ուտեստներ են։

Հյուրատան ճաշացանկի յուրահատկությունները ավանդական ընտանեկան շորվան ու սոխով տոլման են. այն միայն Եղեգնաձորում է պատրաստում։

Երեք ամսվա ընթացքում հյուրատունն արդեն մոտ 500 այցելու է ունեցել։

Հյուրերը ոչ միայն ճաշակում են ուտեստներ, այլեւ հնարավորություն ունեն այն իրենց ձեռքով պատրաստել. անգամ խորոված անել, լավաշ ու գաթա թխել։

Լիլիթն ասում է՝ Եղեգնաձորը  հարմար վայր է տուրիզմի զարգացման համար, ուստի որոշել է իրենց թաղամասը տուրիստական կենտրոն դարձնել։

Լուսանկարները՝ Գայանե Ենոքյանի

 

Մեկնաբանություններ (3)

Արմեն Ադամյան
Լիլիթին ճանաչում եմ ծնված օրվանից,քանզի նրա ծնողները և տատի-պապիները իմ լավ ընկերներն ու բարեկամներն են ու պատահական չէ,որ Լիլիթի նմանօրինակ հաջողված ձեռնարկումը արդյունք է Եղեգնաձորյան արմատական ճանաչված,հարգված Խալաթյանների և Ավագյանների տոհմական,հյուրընկալ սովորույթների և ավանդույթների:Ուրեմն ամուր պահենք Մեր Հակական առողջ տոհմածառերն ու հորդորենք պատկան կազմակերպություններին և անհատներին զորավիգ ու նեցուկ լինել նման երիտասարդներին....Ապրես Լիլիթ ջան,Միշտ առաջ,դեպի նոր բարձունքներ....
Լիլիթ
Շնորհակալ եմ այսքան ջերմ ու բարի խոսքերի համար ընկեր Ադամյան ջան։
Մերի
Իմ սիրելի իմ լուսերես Ամեն լուսաբացդ լինի նոր մտահղացումներով լի։ Համով ջան Համբուրում եմ

Մեկնաբանել

Լատինատառ հայերենով գրված մեկնաբանությունները չեն հրապարակվի խմբագրության կողմից։